Nové teplé jedlá v Salateriách chutia ako jeseň - Ugo

Nové teplé jedlá v Salateriách chutia ako jeseň

Teplé jedlá sú v UGO Salateriách veľmi populárne. Prečo? To vietenajlepšie vy, ale tak pre poriadok si to tu zopakujeme :) Sú zdravé, naozaj dobré a všetky vám navyše radi zabalíme so sebou. Počas jesene naviac môžete ochutnať aj novinku. Ryžu s arašidovou omáčkou pre veľký úspech potiahneme aj do jesennej a zimnej sezóny, zato kari vymeníme za niečo tematickejšie.

Na jeseň a zimu sme vymysleli jedlo z tradičných ingrediencií v netradičnej kombinácii – dyňové krupoto. Krúpy sú tradičná stredoeurópska surovina, dyňa je zase úplne najviac jesenná klasika. A pekne im to spolu funguje. Hlavne chuťovo, ale dopĺňajú sa aj tým, aké majú účinky na naše zdravie. 

Dyne obsahujúveľa zinku, ktorý pomáha liečiť snáď úplne všetky choroby. Okrem toho dyňa pôsobí skoro zázračne na naše črevá - a tiesú často ignorovaným základom našej imunity (fakt!). Krúpy obsahujú zase veľa vlákniny, rastlinných bielkovín a tiež minerály. Neboli predsa dôležitou súčasťou slovenskej kuchyne len tak pre nič za nič.

Dyňové krupoto si môžete dať buď vo vegetariánskej verzii s balkánskym syrom alebo s kuracím mäsom.

Teplé jedlá z UGO pekne zasýtia a zahrejú, ale nemusíte sa báť, že vás utlmia alebo že po nich budete oťapení. Pripravili sme pre vás pokrmy, ktoré vôbec nie sú ťažké a kombinácia surovín vás krásne naštartuje, bez ohľadu na to, koľko (alebo skôr ako málo) je vonku stupňov.