Jeden deň vo Freshbare... - Ugo

Jeden deň vo Freshbare...

Premýšľali ste niekedy o tom, aké to je pracovať v UGO? Rozhodli sme saspýtať sa za vás a tu sú odpovede Daniely Treglerovej, vedúcej Freshbaru v DBK Budějovická :)

O koľkej začínazmena? Čo sa musí ráno pripraviť pred príchodom prvých zákazníkov?
Zmena začína o 6.30 ráno, otvárame o 8.00. Ráno pripravujeme stánok, krájame ovocie a pripravujeme dezerty a wrapy do vitríny. Umývame zmrzlinovač, preberáme závoz od zeleninára atď. Potom príde otvorenie a prví zákazníci.

Koľko ľudí a ktoré pozície sú počas jednejzmeny na pľaci a čo majú na starosti?
Vo Freshbaresú to obyčajne 1-3 ľudia podľa tržieb a veľkosti stánku. Jeden robí drinky, druhý je na kase a tretí čistí ovocie.

O koľkej začína špička?
Špička je v čase obeda. Začína okolo pol 12 a trvá zhruba do 14. hodiny.

Čo je potrebné urobiť, kým pobočka zatvorí?
Kým sa zatvorí, je potrebné všetko upratať, umyť gastronádoby, vyleštiť sklá, umyť mixéry, všetky plochy, podlahu a po zatváračke aj stroj a nádoby na mixovanie.

Ktorý drink z menu máte osobne najradšej? Ktorý najradšej pripravujete?
Ja mám najradšej čisté šťavy, napr. len repu s pomarančom. Tie tiež najradšej pripravujem, keďže sú najrýchlejšie :)

Čo vás na práci vo Freshbare najviac baví?
Kolektív ľudí a dobrá nálada na zmene.

Čo je najdôležitejší predpoklad na prácu v UGO Freshbare?
Najdôležitejšia je pracovitosť, spoľahlivosť, ochota učiť sa nové veci a nebáť sa práce, keďže občas je to naozaj drina.

Ako zaučujete nováčikov? Čo majú nováčikovia na starosti? 
Nováčikovia si musia osvojiť všetko čo najrýchlejšie, najskôr čistia ovocie, potom skúšajú drinky a nakoniec idú na kasu a to všetko v čo najkratšom čase podľa toho, ako to umožňuje prevádzka.

Ako dlho trvá zaškoliťnováčikov?
To je vždy individuálne, človek od človeka, ale v priemere totrvá asi 2 mesiace a  človek aj tak ani potom nevie ešte úplne všetko. Brigáda v UGO je vhodná skôr na dlhšiu dobu.

Ako sa líši práca vedúceho pobočky od bežného zamestnanca?
Vedúci pobočky robí to isté, čo obyčajný pracovník, plus má na starosticelý chod stánku. Prijíma dodávky, objednáva, zaškoľuje ľudí, plánuje zmeny atď. Je pánom svojho času, ale keď mu ktokoľvek vypadne, musí nastúpiť on sám.

Ako ste sa k práci v UGO dostala?
Jasom saišla spýtať, keďže bývam 5 minút od stánku a prešla som si klasickým pohovorom. Zdravý životný štýl je niečo, čo ma zaujíma, takže to bola pre mňa voľba číslo 1. Začínala som ako brigádnik popri strednej škole, potom ako HPP a po maturitesom nastúpila ako vedúca.

Tak čo hovoríte, bavila by vás práca vo Freshbare?
Pokiaľ áno, pozrite sa na našu aktuálnuponuku voľných pozícií na http://ugo.cz/kariera, kde môžete po rozkliknutí inzerátu na ponuku priamo odpovedať. Sledujte našu facebookovú stránku UGO kariéra, prípadne nám napíšte na prace@ugo.cz, o akú pozíciu a v ktorej pobočke máte záujem a kolegovia sa vám ozvú, pokiaľ bude niečo voľné. Budeme sa tešiť! :)